Martin aneb kluk který není vidět

 

Tenhle článek bude tak trochu osobní. Bude to otevřené poděkování mému skvělému manželovi Martinovi.

Víte, my spolu pracujeme už dlouho, bude to 10 let. Občas nám to šlo líp a občas zase hůř, ale vždycky jsme zvládli job dobře odvést. Ale třecích ploch tam bylo a furt teda je na vkus nás obou dost. Haha. Marťas jednou řekl, že kdybychom spolu nepracovali, byli bychom ten nejšťastnější pár na světě. Možná jo. Nicméně ani to nám nezabránilo pustit se ještě do společného projektu v podobě Mabavi.

Když jsem knihu napsala, měla jsem dvě možnosti, jak jí vydat (viz článek zde), a to buď přes vydavatelství nebo na vlastní pěst. Dokola jsme s Marťasem přemítali obě možnosti, všechny pro a proti, a nakonec jsme se rozhodli jít do toho spolu a vydat pohádky společně. V průběhu jsme toho litovali zhruba 1000x. Protože společný byznys a naše ega moc dohromady nejdou. A tak si to tu už skoro rok takhle fúzujeme a snažíme se hledat cestičky, jak fungovat.

Proč ale tenhle článek píšu? Protože všude, kde je kniha, je hlavně můj obličej, moje jméno, jsem tam já. Je to proto, že jsem knihu vymyslela, napsala a propůjčila projektu svůj obličej. Respektive to já jsem ten projekt. Málo je ale vidět moje druhá půlka, bez které by knížky jen stěží měly takovou podobu, jakou mají. Můj skvělý manžel Marťas. Martin se stará o veškeré technické stránky celého Mabavi, od komunikace s tiskárnou, grafikem, přes řešení zákaznického servisu, po odesílání podkladů pro sklad a tak dál. Tohle je každodenní práce, kterou já bych ani náhodou nezvládala odporoučet. Nejvíc pyšná jsem ale na to, že sám dokázal postavit web, na kterém právě jste. Nikdy nic podobného nedělal a zvládnul to kluk jeden ušatá krásně. Ten web je přesně takový, jaký jsem si vysnila. Miluju ho, každou jeho stránku i záložku, která je tvořená s totálním nasazením a láskou.

Marťas, vím, kolik úsilí tě to všechno stálo. Je to teda zejména proto, že jsi zvyklý jet na výkon a máš na sebe obrovské nároky. Haha! Nesmírně si vážím toho, jak jsi se toho všeho zhostil a moc děkuju, že tvoříme tak skvělý tým (i když to drhne). Děkuju ti za to, že plníš moje sny a aktivně se staráš o naši spokojenost. Jsi skvělej kluk! Miluju Tě. B.

P.S.: Zapomněla jsem tu napsat, že jsi vzal docela hodně peněz a bez váhání je vložil do něčeho, čemu jsem věřila! Jsi láska!